Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Načrt okrevanja po carskem rezu

Ko prvič vstanete po operaciji carskega reza imate občutek, da je vaš trebuh odprt in da vam bo vsa notranjost padla ven... Seveda to ni res. Ampak če je že misel na vstajanje strašljiva, kakšna je šele misel, da bo treba kmalu na stranišče! Pa ni tako hudo. Po carskem rezu boste gotovo kmalu okrevali. Poglejmo, kakšen je načrt okrevanja.

Takoj po operaciji
V postelji začnite krčiti in iztezati prste na nogi in obračajte stopala v gležnjih. Če zmorete, upognite tudi kolena.

Dan po operaciji
Sestra vam bo pomagala vstati iz postelje. Ko boste kasneje vstajali sami, se vedno najprej uležite na bok in šele nato počasi vstanite. Če bi vstali prehitro, bi se vam lahko močno vrtelo v glavi, v skrajnem primeru bi lahko celo izgubili zavest.

Teden dni po operaciji
Tedaj že hodite naokoli, še vedno pa se izogibajte težkim bremenom. Doma naj se v nego otroka vključi tudi vaš partner. Ob vsakem dojenju naj vam v prvih tednih, če se le da, prinese otroka k prsim in ga tudi sicer čim več nosi on.

Štiri tedne po operaciji
Hoja je zelo dobra oblika rekreacije. Z otrokom pojdite vsak dan na dolg sprehod, izogibajte pa se strmim vzponom in pazite, da se ne bi pretirano utrudili.

Šest tednov po operaciji
Sedaj lahko brez skrbi vozite avto in imate ponovno spolne odnose, začnete pa lahko tudi z rednimi telovadnimi vajami. Preden začnete, se pogovorite z ginekologom, katere športne zvrsti vam priporoča.

Pripravila: Maja Črepinšek

Preberite si še

  • Carski rez

    Odgovori na deset najpogostejših skrbi v zvezi s carskim rezom.

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.