Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice
« nazaj

30 let gledališča Unikat

20. september 2017

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Prvič so s tremo stopili pred mlade gledalce leta 1987, od takrat pa izvedli že 1739 predstav. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! Pogosto kdo od gledalcev reče: »Gledal sem vas kot otrok, zdaj sem pripeljal pa svoje otroke!«.

gledalisce_unikat_01a.jpg
Nagrade in priznanja

Gostovali so v Avstriji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Italiji in Nemčiji. Dobili so dve mednarodni nagradi: Prvo nagrado žirije občinstva na 10. mednarodnem festivalu v Plovdivu v Bolgariji in Nagrado Stichting Oost-Europa Projecten z Nizozemske. Posnetke predstav sta uvrstili v svoj program TV Slovenija in RAI. Besedila, ki so bila napisana za gledališče Unikat so igrali tudi drugje (v Beogradu, Buenos Airesu, Skopju …) in nekatera so bila navdih za nastanek radijskih iger in slikanic, pri založbah Didakta, Morfem in Društvo za razvoj gledališča v izobraževanju.

gledalisce_unikat_gremo_na_vlak_zmanjsana.jpg

Kdo so?
Gledališče Unikat smo v teh letih ustvarjali: Marjan Bevk, Marko Bratuš, Vida Bren Cerkvenik, Andrej Debeljak, Maja Dekleva Lapajne, Boštjan Drolc, Ana Duša, Metka Hlastec, Jaša Jenull, Saša Klančnik, Rok Kosec, Barbara Kotar, Mateja Lapajne, Tomaž Lapajne Dekleva, Sonja Lipovac, Saša Lušič, Meta Meglič, Špela Meglič, Staša Mihelčič, Zoran More, Maja Nemec, Klemen Pavlič, Rudi Peteh, Marko Plantan, Klemen Polak, Maja Smrekar, Matija Solce, Katarina Srna, Mojca Šebjanič, Zlatka Šintić Knapič, Dani Šmon, Marko Ujc, Ajda Valcl, Nataša Vodeb, Štefan Volk, Katie Walsh, Mojca Weber, Rok Weber, Franc Zadnik, Katarina Zalar, Goran Završnik, Urška Zajec in Tatjana Zidar.

Njihovim predstavam lahko sledite na facebook strani Gledališča Unikat.

Save

Save

Save

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.