Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Nassfeld /Mokrine - prijetna smučarska presenečenja

Največje koroško smučarsko središče Nassfeld / Mokrine v sosednji Avstriji slovi po zanesljivi in debeli snežni odeji, lepih razgledih in raznolikih smučiščih, ki so primerna za vso družino, in največ sončnih urah med smučišči v južnih Alpah. 
Letošnjo sezono so v Nassfeldu / Mokrinah, ki sodi med Top 10 smučišč v Avstriji, pričeli 6. decembra z izboljšavami, vrednimi skoraj 10 milijonov evrov.
familie_winter_nassfeld_2_1.jpeg

Za začetek sezone bo gore smučarskega središča zatresla Nena (14. decembra). Naslednjega dne se prične tridnevni Yeti Snow Show (12-15. december). Slovenščine pa se bo slišalo veliko od 19. do 21. decembra, ko Skifun organizira slovenski »Družinski božični Ski Opening«.

 nassfeld_winter_2017_zupanc_100.jpegnassfeld_winter_2017_zupanc_208.jpeg

Prijetna presenečenja
Moto smučarskega središča Nassfeld/ Mokrine je »nice suprise« - prijetno presenečenje. Goste bodo na smučiščih od januarja dalje presenečali z darilci, kot je balzam za ustnice, povabilo na toplo pijačo ali servis smuči na smučišču. Lahko pa tudi sami presenetite nekoga, ki povabite na smučanje z zajtrkom s penino na Millennium –Expressu, z ekskluzivnim smučanjem ob sončnem vzhodu, z rezervacijo na sprostitev v Chill Area na smučišču.

schnee_sport_schule_nassfeld_soelle_winter_15_16_11.jpeg
bobo_lok_nassfeld_winter_2017_zupanc_180.jpeg
Darežljivi do otrok in družin

Prijetna presenečenja so namenjena tudi otrokom in družinam. Letošnja ponudba ugodnosti »Smučarsko presenečenje na Mokrinah« obsega:

● Vso smučarsko sezono je ob sobotah cena dnevne karte za otroke do 10 let (rojene leta 2009 in kasneje) še posebno ugodna - 10 €, tretji otrok pa z družinsko smučarsko karto smuča brezplačno.

● Za otroke do 10 let starosti je 2-6 dnevna smučarska karta brezplačna.

● Brezplačno je bivanje otrok do 10 let v sobi staršev ali starih staršev za 3 do 7 dni v terminih:
- od 7. do 22. decembra,
- od 5. do 19. januarja in
- od 16. marca do 22. aprila.

V naštetih terminih so smučarske počitnice za otroke do deset let torej povsem brezplačne!

● V naštetih terminih za povrh nudijo »Paket z varstvom otrok«, ki vključuje smučarski tečaj in izposojo otroške opreme, to je smuči, palic, smučarskih čevljev in čelade, po ugodni ceni 31 € na dan. Za to ponudbo je potrebna predhodna rezervacija.

Dodatne informacije najdete tukaj.  

  sola_schnee_sport_schule_nassfeld_soelle_winter_15_16_12.jpegschnee_sport_schule_nassfeld_soelle_winter_15_16_13.jpeg
"Otroška dežela" – tri varna območja za otroke

Za otroke od 4. leta dalje so urejena tri dobro zavarovana območja (Tressdorfer Alm, Sonnenalpe Nassfeld & Sonnleitn) – »Otroške dežele«, kjer se otroci smučanja učijo varno in igraje, ob pomoči simpatičnega pingvina, ki mu je ime Bobo, in smučarskih učiteljev, posebej usposobljenih za poučevanje malčkov in otrok. Smučanja se lahko učijo v skupini ali individualno.tepih_nassfeld_winter_2017_zupanc_136.jpeg

Za udobje otrok poskrbijo otroški smučarski tepih in vlečnice s krožniki. Ob enem od otroških »smučarskih dežel« otroškega kluba Bobo ima smučarska šola urejeno še veliko igralnico, kjer se otroci ogrejejo in odpočijejo, lahko tudi na ležalnikih, otrokom pa nudijo tudi malico. Tečaji za začetnike se pričnejo ob nedeljah in ponedeljkih, ob sredah pa se začne nadaljevalni tečaj.

kaca_tunel_web_nassfeld_28_01_2015_action_fs_unknown_katja_pokorn_qparks_46.jpeg
kaca_daj_petko_otrok_nassfeld_winter_2017_zupanc_203.jpeg
Presenečenja na smučišču
Za malo starejše otroke in najstnike so različna presenečenja za vsakim vogalom smučišča, na primer, v snežnem parku »Kača – daj petko«, na 700 m dolgi smučarski poti, ki se kot kača vije po gozdu, čez valove, nizke skakalnice in krivine; na območjih za prosto smuko (freeride) ali na progah za hitrostno smučanje & Ski Movie – smučarskih progah iz filma; na točkah za fotografiranje… Ta presenečenja je najbolj zabavno odkrivati sproti!

film_thumb_preview_b5c7c995_67fd_4544_a6c9_9addcc6cfaf2.jpg
Kdor pa bi poleg smučanja rad počel kaj drugega, lahko drsa po naravno zamrznjenih ledenih površinah Belega jezera in Preseškega jezera, ponoči šviga s sankami po gori navzdol, teče na smučeh, pohajkuje po romantični pokrajini ali pa si privošči nekajurno sprostitev v različnih wellnessih. 
otrok_thumb_preview_4bf88318_7738_4b51_bac1_04af11299152.jpg

Smučišče Nassfeld/ Mokrine na kratko:
● Največje smučarsko središče na Koroškem
● 110 km prog vseh težavnostnih stopenj
● 30 modernih, družinam prijaznih smučarskih naprav
● 3 območja, posebej namenjena otrokom
sonce sije v povprečju 850 ur na sezono

Naš namig: za družinske počitnice je ugoden hotel Gartnerkofler 4*, športni in družinski hotel, ki leži tik ob smučišču. Ima manjši bazen in bazenček za otroke ter velik spa-center. Ogledate si ga lahko tukaj.

Foto: ©nassfeld.at

Preberite si še

  • Advent v Gradcu

    Romantični trgi in ulice Gradca se bleščijo v očarljivem predbožičnem vzdušju. Kaj je najbolj zanimivo za družine z otroki? 

  • Čarobni advent v graščini Hellbrunn

    Pravljično adventno vzdušje pri graščini Hellbrunn na robu Salzburga je še posebno prilagojeno družinam, tudi tistim z najmanjšimi otroki.

  • Težave v tujini?

    Kam naj se najprej obrnete po pomoč, če ste v tujini izgubili (so vam ukradli) osebne dokumente ali denar, če se je zgodila nesreča...? 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.