Sara, Simon in skrivnosti

Andrus Kivirähk, ilustracije Ilmar Trull

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Sara in Simon sta bratec in sestrica. Z mamo in očetom živita v stolpnici, vendar njihovo življenje še zdaleč ni tako navadno, kot se zdi na prvi pogled. Člani družine se namreč redno zatekajo vsak v svoj skrivnostni domišljijski svet. Sara obiskuje balerine z oblaka, Simon je dobri čarovnik. Mama se tu in tam na krajši oddih odpravi v veličasten grad, kjer z njo ravnajo kot s kraljico, oče pa postane nepremagljiv športnik! Simon kmalu odkrije, da ima tudi hišnik svojo skrivnost … A tu je še srh vzbujajoči gospod Ovca, zlovoljni pisatelj, ki se nenehno pritožuje. Le zakaj?
Mojstrsko napisana pripoved, ki vas bo nasmejala! Andrus Kivirähk je eden najizvirnejših pisateljev sodobne estonske književnosti. S kombinacijo humorja in prefinjene senzibilnosti se je izkazal za spretnega jezikovnega virtuoza, ki zna vedno znova očarati bralce in prepričati kritiško javnost. Za svoja dela je prejel številne nagrade, posebej priljubljene pa so njegove knjige za otroke, za katere je prejel kar devet nagrad, med drugimi državno nagrado Republike Estonije za ustvarjalne dosežke v letu 2006, nagrado estonskega centra za otroško književnost leta 2005, dvakrat je zasedel prvo mesto na tekmovanju Nukits po izboru mladih bralcev,  leta 2008 pa se je uvrstil na častno listo IBBY.

 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Estonski pisatelj Andrus Kivirähk slovi po izvirnosti in pretanjeni senzibilnosti, s katero postanejo vsakdanji dogodki čarobne zgodbe. Tokrat  pripoveduje o navadni družini - mama, oče, Simon in Sara – iz neke navadne stolpnice. Toda vsak med njimi zlahka prehaja iz realnosti v domišljijsko deželo. Avtor prehajanje izpelje tako spretno, da se še odrasli bralec šele čez čas zave, da je že nekaj časa v deželi, kjer majhni dečki zmorejo čarati, kjer imajo deklice za prijateljice balerine z oblaka, kjer je mama kraljica in oče športnik, da mu ni para. Knjiga je razdeljena na 50 prigod (na 196 straneh), vsaka pa je ravno prav dolga za večerno branje. Priporočam!

Založba KUD Sodobnost International, 2015
Trda vezava, 195 strani
Mere: 20,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-6970-18-1

 

 

 

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.