Živalska kmetija, strip

Andrej Rozman Roza, ilustracije Damijan Stepančič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Orwellovo zgodbo o tem, da so vse živali enakopravne, vendar so nekatere enakopravnejše od drugih je Andrej Rozman Roza najprej povsem v svoji maniri dramatiziral, nato pa prelil še v strip za vse generacije in dokazal, kako je mogoče klasiko uporabiti za učinkovito ogledalo sedanjosti. Tipično crossover delo je namenjeno bralcem od dvanajstega leta naprej.

Maja črepinšek, Moj malček o knjigi:
Andrej Rozman Roza in Damijan Stepančič, prvi mojster besede in drugi mojster vizualnih podob, sta ustvarila avtorski strip, ki se sicer naslanja na predlogo politične satire Živalska farma Georga Orwella, v kateri alegorično razkriva Stalinov totalitarizem, le da avtorja dogajanje postavljata v današnjo Slovenijo. Usodni dogodki se zvrstijo na Janežičevi kmetiji, kjer se živali končno uprejo bednemu življenju. Napadejo zlobne pijance, ki vodijo kmetijo, prevzamejo oblast in mislijo, da so svobodne. Oblast prevzamejo prašiči, ker so najbolj pametni... Temačna zgodba, ki jo razsvetljujejo ognjemeti črnega humorja, je še intenzivnejša, bolj črna in neposredna od Orwellove, vnaša pa tudi nove poudarke, primerne času in prostoru. Avtorja zaradi nje ne bosta pristala v gulagu, oblastnikom pa se tudi prav gotovo ne bosta prikupila. Priporočam za odrasle.


Založba Miš, 2015
Trda vezava, 80 strani
Mere: 19,5 x 25 cm
ISBN: 978-961-272-172-5

v košarico
Namesto: 23,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ne spreglejte

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.