Ne bi hotel živeti brez bakterij!

Roger Canavan

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Čeprav je večina bakterij tako majhnih, da jih s prostim očesom ne moremo videti, so vseeno povsod. Na Zemlji so se pojavile več kot 3 milijarde let pred prvimi dinozavri. Nekatere bakterije povzročajo smrtne bolezni, vendar pa so številne za nas koristne. Z razkrajanjem mrtvih snovi gnojijo zemljo, hkrati pa so bistvena sestavina številnih živil. Bakterije v našem telesu so ključnega pomena za naš prebavni proces.
Na kratko: Bakterije so mojstrice preživetja. Najdemo jih celo na dnu najglobljih oceanov. V tvojem črevesju je več bakterij, kot je ljudi na Zemlji. Bakterije so zaslužne za okus jogurta in strukturo mocarele. Če uživaš, ko si umazan, naj te ne skrbi – nekateri znanstveniki so mnenja, da je za zdravje škodljivo, če si preveč čist.
Serija Ne bi hotel … je briljantna zbirka prvoosebnih zgodb, ki popeljejo otroke skozi šokantne in zanimive prigode iz zgodovine ali sedanjosti. S humornimi stripovskimi ilustracijami oživijo knjižne junake in njihova dejanja.

Založba Hiša Knjig, Založba Kmš, 2018
Trda vezava, 36 strani
Mere: 24,5 x 22 cm
ISBN: 9789617052237

v košarico
Namesto: 17,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.