Princesa kamnitih besed

Bina Štampe Žmavc

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Nekoč je živela princesa, ki ni znala izreči prijazne besede. Vse okoli sebe je neprestano zbadala in žalila, celo za lastnega očeta, torej kralja, ni našla lepe besede. Žrtev njene neprijaznosti so bili guvernanta, pa baletni mojster, učitelj spineta, kuhar in vrtnar. Dojilja je bila prepričana, da je dekle nekoč pogoltnilo zrno ognjenega popra hudobnega škrata, ki jo je zapeklo v grlu, kadar je hotela izgovoriti kaj prijaznega…

Bina Štampe Žmavc se je tudi tokrat izkazala kot jezikovna virtuozinja, njena pravljica pa je izjemno dinamična in s presenetljivimi, izvirnimi obrati, pa tudi s samim likom neklasične princese od začetka pritegne bralčevo pozornost. Slikanica še dodatno zaživi tudi ob bogatih ilustracijah Anke Kočevar, ki nas popeljejo v grajske sobane in na grajske vrtove ter odlično pričarajo vzdušje, ki je ob princesinih neprijaznih besedah sprva mučno in naelektreno od slabe volje, naposled pa ob njenih prijaznih besedah postane zares pravljično.

Založba Miš, 2021
Trda vezava, 40 strani
Mere: 21,5 x 27,5 cm
ISBN: 978-961-272-489-4

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.