Inšpektor Jože : prvi del in pol

Majda Koren

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Inšpektor Jože: čistokrvni jazbečar, po poklicu policijski inšpektor.
Kapo in Bundo*: pujsa, ki ne bosta nikoli razumela, da se kraja ne izplača.
Rdeča kapica: iz pravljice bratov Grimm, nimamo pojma, kako se je znašla v stripu.

Vse skupaj si je izmislila Majda Koren, narisal pa Damijan Stepančič.

*Kako ločiti pujsa med seboj? Eden ima rdeče hlače z rumenimi pikami, drugi rdeče z rumenimi črtami. Ampak kateri kakšne? Tega ne bomo nikoli zares izvedeli, kajti hlače si med seboj posojata. Tako ima enkrat Kapo pikčaste hlače, drugič pa črtaste. In Bundo črtaste, naslednji dan pa pikčaste.

Humorja poln strip o detektivskih pustolovščinah inšpektorja Jožeta. Čistokrvni jazbečar, po poklicu policijski inšpektor, se, kadar ne pije čaja s svojo drago Ivanko, posveča lovljenju dveh zmikavtskih pujsov. Slišita na ime Kapo in Bundo ter sta nenehno v navzkrižju z zakonom: kradeta v trgovini, rabutata sadje in zelenjavo, se tihotapita na tovornjaku, ukradeta kombi, bežita pred roko pravice, ukradeta krofe … Čeprav Kapo in Bundo na lepem podedujeta grad in z njegovo prodajo obogatita, lahkomiselno zapravita svoje imetje in se kaj kmalu vrneta na stara roparska pota. Kapo in Bundo sta sicer izjemno premetena pujsa, a inšpektor Jože je vedno en korak pred njima.

Založba KUD Sodobnost International, 2021
Trda vezava, 62 strani
Mere: 20,0 x 26,5 cm
ISBN: 9789617132182

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.