Vranja potovanja

Jure Jakob

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
V četrto pesniško zbirko za otroke Jureta Jakoba je vključenih dvanajst pesmi, ki so poimenovane po prevoznih sredstvih, ki se v njih pojavljajo. To so: avto, kočija, balon, avtobus, kolo, tramvaj, vespe, čoln, sani, tovornjak, vlak in letala.

Glavne v pesmih so sicer vrane, ki se z omenjenimi prevoznimi sredstvi srečujejo – z nekaterimi aktivno, tako da jih, denimo, vozijo, druga le pasivno opazujejo. Vsem niti niso naklonjene, do nekaterih so celo prav odklonilne: s hrupnimi avti, ki pospešujejo in prehitevajo, se še v sanjah ne bi vozile! Tudi nad avtobusom, ki se zdi vranam kot nekakšna zver, ki si utira pot čez mesto, se črne ptice ne bi vozile, pa tudi vožnja z vespami se jim zdi naravnost blazna. Pač pa s kočijo potuje zdravnik beli vran, kadar ga pokličejo na nujno pot, kmečki vran Vanček in njegova nevesta pa za poročno darilo dobita dvosedežno kolo, s katerim se bosta podala do Pirana. In kaj še vrane rade počno? S čolnom veslajo na izlet in drvijo s sanmi …

V vsaki pesmi spoznamo kakšno od vranjih lastnosti ali navad, včasih je izpostavljena konkretna vrana, drugič nastopajo kot skupina/jata, v pesmi Tovornjak so pristone celo v svoji odsotnosti. Verzi Jureta Jakoba so gibki in rimani in večkrat tudi vsebinsko igrivi, spremljajo pa jih – v skladu z vranjo črnino – temnejše oziroma barvno utišane ilustracije, ki jih le tu in tam prestreli kakšen majhen barvni poudarek. Na njih – včasih znotraj zelo inovativnih kompozicij – najdejo svoje mesto tako vrane kot izbrana prevozna sredstva. Posebna pozornost naj velja tudi veznim listom, ki prikazujejo rojstvo vrane. Za skupno branje staršev in otrok ali za samostojna branja ljubiteljev spretnih rim.

Založba Miš, 2021
Trda vezava, 32 strani
Mere: 19,5 x 27,5 cm
ISBN: 978-9612725174

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.