Prešernova prva ljubezen

Ivan Sivec

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Slikanica Prva prešernova ljubezen je namenjena otrokom od 5. - 10. leta, kot prvo srečanje z našim največjim pesnikom. V njej so na duhovit in hkrati preprost način prikazani vsi osnovni podatki o Prešernovem življenju in delu, od Poezij do Sonetnega venca, Krsta pri Savici in nastanka besedila za slovensko himno, za Zdravljico, Poudarek pa je na Prešernovi prvi ljubezni – Mariji Kljun iz Gradca – kateri se je Prešeren načrtno odpovedal, saj se je zavedal, da bi v primeru, če bi sprejel njeno igro, za vedno utonil v nemškem svetu. Tako pa se je zavestno predal – ljubezni do domovine. Besedilo in ilustracije so vpeljane na način, da Zemljo obiščejo vesoljčki, ki odkrijejo enega najbolj pomembnih Slovencev nasploh – Franceta Prešerna in njegovo neminljivo delo.

Avtor besedila Ivan Sivec (1949) je najbolj plodovit slovenski pisatelj, že dve desetletji pa je tudi med najbolj branimi.
Avtor ilustracij Jure Engelsberger (1977) je eden najbolj priznanih sodobnih slovenskih avtorjev, diplomant Akademije za likovno umetnost, šolanje pa je nadgradil tudi na Academy of Art and Disign TAIK v Helsinkih.

Založba Ico, 2022
Trda vezava, 48 strani
Mere: 20,5 x 27,5 cm
ISBN: 9789617143126

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.