Alica v nori deželi

Evald Flisar

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Med branjem knjige se boste hudo zabavali. Hkrati vas bo skrbelo za usodo našega sveta, ki zelo spominja na Poterunijo. Te dežele ne boste našli na zemljevidu, saj gre za prašen otok sredi Atlantskega oceana. Njegovi prebivalci so porabili vse naravne vire razen glini podobne snovi po imenu poti, ki jo izkopavajo izpod glavnega mesta Potington. Da se mesto ne bi zrušilo v čedalje večjo praznino pod sabo, potrebujejo čedalje več podpornih stebrov, ki jih izdelujejo iz razbitih poti izdelkov, kajti vse je narejeno iz poti, celo drevesa. In ker se votlina širi, potrebujejo vse več podpornih stebrov, zato morajo razbijati vse več vsega, kar izdelajo.

Na tem otoku se znajdeta Alica (po vrnitvi iz Čudežne dežele) in njen stric Skočir, strokovnjak za ekonomske probleme. Najamejo ga, da ohrani Poterunijo nad morsko gladino. Duhovite dialoge je z ilustracijami opremila ilustratorka Hana Tintor. Avtorja na zabaven način opozarjata, da so tla, na katerih stojimo, čedalje tanjša….

Knjiga je doslej izšla v več izdajah in jezikih. Pred nekaj leti je bila izbrana za Cankarjevo tekmovanje.

Založba KUD Sodobnost International, 2022
Trda vezava, 205 strani
Mere: 15,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789617132403

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.