Iglek raste, Spozna krokodila, Iglek in Brin gradita zavetje

Lucija Matič

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Zgodba o Igleku se odvija v petnajstih zgodbah. V prvi je predstavljen čas zgodnjega otroštva zmajčka Igleka, ki je vesel, razigran in brezskrben zmajček, ki se najraje igra s svojimi prijatelji. Ima pa eno značilnost, ki je drugi nimajo in to je iglica na repu, ki med njegovo rastjo postaja vse ostrejša.

V drugem delu malce pozabi na svojo težavo, saj se je začela zmajska šola. V tretji zgodbi se zopet pojavi njegova stara težava. Iglica zopet raste, nikakor ne more pozabiti nanjo in zopet mu predstavlja zgolj nadlogo. Četrta zgodba nam pripoveduje o tem, kako se sproščen oddih za Igleka spremeni v nevarno srečanje z njegovim najhujšim sovražnikom. Kako se bosta oba odzvala na skrajno nepričakovano nevarnost? V petem delu se nekdanja sovražnika začenjata bolje spoznavati, skupaj gradita zavetje in se tudi veselo igrata. Preizkušata nove igre in se ob tem zelo zabavata. V šesti zgodbi, ki sledi, bo Iglek dobil sestrico. Zadnjo zgodbo lahko preberete le v slikanici v hrvaškem jeziku.

V nadaljevanju se bo iglek učil leteti in šola ne bo več zgolj zabavna igra, ampak bo postala pošteno utrujajoča, nato bo ob veliko zapletov svojega prijatelja spoznal s svojo prijateljico in prvič spoznal, da jo je vzljubil. In tako naprej do 15 zgodbe. Zgodbe so napisane za otroke od 4. do 10. leta. Njihov namen je spodbuditi otroka k razmišljanju, da svet in oni sami niso popolni, da delamo tudi napake. Da moramo biti odprti za nova znanja in izkušnje. Da se težave da reševati in da ni takojšnjih rešitev. Vzgajajo jih za vrednote kot so: empatija, prijateljstvo, poštenost, pogum, vztrajnost in še in še. Najpomembneje pa je, da otroku med pripovedovanjem ponujajo možnost, da izrazi svoje mišljenje, da išče rešitve na dane izzive in da so njegovi poskusi cenjeni in spoštovani, kar pa je naloga tistega, ki z otrokom knjigo bere.

Odrasli bralci so povedali, da so ob zgodbah in odgovorih otrok tudi sami marsikdaj pomislili o prebranem in našli tudi zase kakšno sporočilo. Zgodbe so namenjene uživanju otrok in odraslih in krepitvi sodelovanja in sožitja.

Samozaložba, 2021
Trda vezava, 39 strani
Mere: 21,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789612907228

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.