Izgubiti otroka: najti pot skozi bolečino

Elaine Storkey

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Kdor ni sam doživel bolečine ob izgubi otroka, lahko le sluti, kako huda je bolečina, ki za nekaj časa kot omrtvi duha in telo. Ta drobna, a zelo dragocena knjižica nam pomaga žalovati in odžalovati, saj se življenje - nekega dne - mora nadaljevati. Pomaga nam sprejeti bolečino, si dovoliti, da si zastavimo vprašanja, kot na primer, zakaj se je zgodilo, zakaj se je zgodilo ravno meni in kako naj živim naprej. Knjižica ne podaja čisto konkretnih rešitev, ponuja pa spodbudo in sočutno kaže pot, kako sprejeti svojo nesrečo. Pomaga ozavestiti boleče občutke, ki nas hromijo, da težko živimo, in nas popelje skozi proces razmišljanja, ki vodi k ponovnemu zaupanju v življenje. Poglavja so kratka, besedila ni veliko - saj v bolečini niti nismo zmožni sprejeti kaj več – toda besede so prave. Na prvi polovici knjige si sledijo poglavja, ki nam pomagajo razumeti, kaj se nam je zgodilo: Izguba, Bolečina, Žalovanje in Bolečina ljubezni. V drugi polovic knjige pa bodo uteho našli predvsem kristjani. V njej si namreč sledijo poglavja: Božja prisotnost, Krivda (ki se konča z odpuščanjem) in Živeti naprej.

Založnik o knjigi:
Zbirki Življenjske smernice smo dodali novo knjigo, ki govori o trenutkih, ko v veselo pričakovanje ali družinsko idilo zareže nepričakovana izguba otroka. Opis
V takšnih trenutkih gre za občutke velike bolečine, travme in praznine. Na številna vprašanja, ki se ob tem porajajo, in ob iskanju smeri, kako naprej, lahko pomagajo razmišljanja in vzpodbude, zbrane v tej knjigi. Avtorica jih podaja na spodbuden način in pomaga graditi upanje. Lahko so spremstvo skozi težko obdobje, ko se starši postavljajo na noge in poskušajo najti neki smisel ob tej izgubi.

Založba: Ognjišče 2014
Mehka vezava, 60 strani
Mere: 18 x 11 cm
ISBN / EAN: 9789612631505
 

v košarico
Namesto: 8,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,50 €

Ne spreglejte

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2018, 2019 in 2020.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.