Nimfa

Vlado Žabot

Knjiga je še nerabljena!


O knjigi:
Ko rimska Varietejska plesalka, frustrirana balerina Brina prejme telegram o umiranja gospe z Bendlove, se brez odlašanja napoti v domače Sepno, se pravi, v nekoč zelo znano, vendar pa sedaj propadle letovišče zaljubljencev. Gospa, pri kateri kot služkinja živi tudi Brinina mama, je res bolna, vendar pa se izkaže, da se je to bolezen in počasno, mučno gospejino ugašanje nekdo odločil izrabiti za neke posebne, za prikupne in nečimrno plesalke povsem nepričakovane namene... Gre za stilno izjemno učinkovito izpisano pripoved o soočenju posameznika s tako in drugače navzoče, velikokrat tudi zlorabljano mistiko in mitičnostjo življenja. Že z uvodnimi stavki tako rekoč se roman sugestivno razpre v pristen in sodobniku razpoznaven duhovni prostor, kjer spričo skrivnostnih, nerazumljivih sil in bivanjske negotovosti vlada tesnobna napetost in v katerem se subjekt, če hoče obstati, naposled mora dejavno soočiti s slepili in zlom, ki ga ogrožajo.

Založba Prešernova družba, 1999
Trda vezava, 227 strani
Mere: 21 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-6261425

 

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.