Vsak dan je Malalin dan

Rosemary McCarney, Plan International

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Mlado dekle, ki je živelo v Pakistanu, je Taliban ustrelil le zato, ker je želela hoditi v šolo. Od tistega trenutka se je svet začel zanimati zanjo in tako je Malala Yousafzai s svojim pogumom, postala glasnica pravic deklet od vsepovsod. Knjiga, ki je v svoji esenci pisana kot pismo Malali, je 'ilustrirana' s prekrasnimi fotografijami. Dekleta z vsega sveta ji izražajo sočutje, pripadnost in občudovanje. V knjigi spoznamo, da mnoge izmed njih iz lastnih izkušenj poznajo ovire, ki stojijo na poti dekletom, ki bi se rada izobraževala – ovire, kot so revščina, diskriminacija in nasilje. Ta dekleta v Malali prepoznavajo voditeljico, prvakinjo in prijateljico. Knjiga mlademu bralcu s svojo vsebino, predvsem pa z zelo pripovednimi fotografijami nevsiljivo predstavi s kakšnimi ovirami se soočajo mlada dekleta v različnih deželah. S svojo pozitivno naravnano pripovedno noto bralcu pravzaprav prikaže kako smo lahko srečni, da živimo v tako urejenem delu sveta.

Maja Črepinšek, Moj malček:
Deklica Malala je simbol vseh deklet tega sveta, ki jim oporekajo pravico do izobrazbe. Bila je žrtev talibanskega nasilja, kasneje pa je za vztrajni boj za pravice otrok dobila Nobelovo nagrado za mir. Ta knjiga je zbirka najlepših misli iz pisem, ki so ji jih poslala dekleta z vse zemeljske oble. Ob njih so čudovite fotografije teh deklic. Ko bereš to knjigo, ne moreš mimo spoznanja, kakšna sreča je, da se lahko šolaš. Marsikatero dekle se ne more, ker živi v revščini, izkoriščanju in diskriminaciji. To je navdihujoča knjiga, ki vabi v razmislek o sebi in o tem, kaj bi za druge lahko storili tudi mi. Del izkupička od prodaje knjige gre za sklad Plan International za boljši jutri deklet.

Založba Miš, 2016
Trda vezava, 32 strani
Mere: 22,5 x 18,5 cm
ISBN: 978-961-272-206-7

 

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.