Superga, strip

Neli K. Filipić, ilustrator Damijan Stepančič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
"Tisoče ljudi, beguncev, vsako leto išče v Evropi mednarodno zaščito (azil) v želji, da bi se rešili gotove smrti ali pa zgolj našli zase boljše življenje. Med njimi je veliko otrok; tudi takih, ki potujejo brez staršev. Nekaj jih pride v Slovenijo – večinoma zato, ker so jih na poti v druge države EU pri nas zalotili. Nekatere od teh otrok sem spoznala leta 2008. V azilnem domu sem jih učila našega jezika, jim brala knjige, se z njimi igrala. Vsak otrok je bil poseben in vsak je v sebi nosil svojo zgodbo, pogosto zelo žalostno. Radi so pripovedovali o svoji domovini in potovanju do nas. Prav vsi pa so si bili podobni v svojem upanju, da zase najdejo boljše življenje, nov dom. Skoraj vse je naša država zavrnila. Morali so se vrniti v svojo staro domovino, kjer so bila njihova življenja znova ogrožena, ali pa bežati naprej, v neznano. To zgodbo sem napisala v spomin nanje."

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Strip ilustratorja Damijana Stepančiča in avtorice besedila Neli K. Filipić, pripoveduje presunljivo zgodbo o dveh begunskih dečkih. Na začetku pokaže vas, v kateri rafali pokosijo vse moške. Lahko si predstavljamo bolečino matere, ki mora zato sinčka že pred zoro poslati v neznano, sicer bo naslednji, ki ga bodo ubili. Zgodba pripoveduje, kaj se otroku, ki o širnem svetu ne ve ničesar, zgodi na 6000 kilometrov dolgi poti v Evropo. Ste se kdaj spraševali, kako bi si vaš deset-, dvanajst-, štirinajstletnik... v neznanem okolju našel hrano in zavetje? V kakšnih nevarnostih bi bil, kdo vse bi ga hotel izkoristiti? Kako bi se soočil s preganjalci? Bi mu kdo pomagal? To zgodbo bi morali prebrati vsi, da bi razumeli, v kako srečnih okoliščinah živimo. Da je sreča, če se lahko zjutraj prebudiš, pozdraviš starše in greš potem v šolo. Prebrati zato, da bodo naši otroci pomagali ustvariti svet, v katerem bo beguncev veliko manj. Založba Mladika.


Založba Založba Mladika, 2015
Trda vezava, 71 strani
Mere: 27 x 21 cm
ISBN: 978-961-205-228-7
Cena: 22,90 €
 

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ne spreglejte

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.