Tao: brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu

Alan Cohen

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Kako uskladiti življenje v najboljših in najslabših časih? Kako najti kompas za krmarjenje po svetu, za katerega nimamo zemljevida? Obstaja kakšen glas modrosti, ki lahko premaga besnečo absurdnost, omili negotovost, ki nas razjeda, in nam nakloni žarek upanja? Obstaja. Čeprav se zdi, da prevladujejo nemiri in norost, obstaja kot kamen trdna razsodnost, ki ni podvržena vetrovom sprememb ne glede na to, kako ostro nas bičajo.

Tao de jing ponuja ene izmed najkoristnejših vpogledov v to, kako živeti, kar jih je kdaj zapisalo kakšno človeško bitje. Knjižica starega mojstra z zgolj 5000 pismenkami prepoznava vir človekovega trpljenja in zdravilo zanj; z izjemo Svetega pisma velja za največkrat prevedeno, interpretirano in natisnjeno knjigo v zgodovini. Lao Zi je osupljivo jedrnato zasadil časovno kapsulo za zdravljenje, ki je nismo še nikoli bolj potrebovali.

V knjigi boste izvedeli, kako vam sporočila od taa pomagajo vrniti se v naravno stanje dobrega počutja. Ključni načeli, ki sta temelj trajne ozdravitve:
1. prava preobrazba se ne zgodi zgolj zaradi manipuliranja s simptomi, temveč tako, da se lotimo težave v jedru in se spopademo s strahom, bolečino in prepričanji, ki povzročajo simptome, in
2. zdravljenje poteka preko razbremenitve ali odpuščanja.

Odpuščanje ne pomeni, da odobravamo zlorabo ali krutost. Prav nasprotno: pomeni, da se imamo dovolj radi, da se ne sprijaznimo z negativnimi oblikami ravnanja, ki smo jih deležni. Poleg tega si izkazujemo čast z odločitvijo, da bomo imeli več od tega, da pustimo preteklost za sabo, kot če se je oklepamo. Ko lahko opustimo zamere in v celoti stopimo v sedanji trenutek, smo svobodni.

Bistvo Tao de jinga je vlivanje moči. Ne takšne moči, po kateri hrepeni svet, temveč gre pri njem za moč nepremagljive resnice, ki zareže skozi zaplete, ki jih splete strah, in vreže pot do čudežev. Tao bo za vas dosegel vse, česar ne morete narediti sami.

Vprašanje »Kaj v resnici potrebujete?« je meditacija, ki traja vse življenje. Če znate razlikovati med tistim, kar mislite, da potrebujete, in tem, kar v resnici potrebujete, boste ugotovili, da so vaše resnične potrebe precej manjše od tega, kar so vas učili, in da ste ves čas preskrbljeni.

Življenjski odnosi so najgloblji in naši duši omogočajo največjo rast. Njihova vrednost je neprecenljiva. Med takšnimi odnosi so lahko tisti s starši, brati in sestrami, zakoncem, otroki in drugimi pomembnimi družinskimi člani. Vse življenje imate lahko celo določene drage prijatelje, poslovne partnerje ali duhovne kolege. Sklenili ste sveto dušno pogodbo. Odkrijte, kakšno, in jo blagoslovite.

Založba Gnostica, 2020
Mehka vezava, 304 strani
Mere: 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 9789612291440

v košarico
Namesto: 31,79 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 22,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.