Tujci

Manka Kremenšek Križman

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Rdeča nit zgodb v Tujcih so razhajanja, oddaljevanja in ponovna zbliževanja. Zgodbe zrcalijo odtujenost med ostarelimi ali bolnimi starši in njihovimi odraslimi otroki, obravnavajo problematiko begunstva, tujcev, ki prihajajo ali so že tukaj, med nami, in skušajo nekako najti svoj prostor med večino, kar pa jim ne uspeva najbolje. Dotikajo se odtujenosti med partnerji, odsevajo konfliktnost med sodelavci, sošolci, prijatelji. Junaki vseh zgodb si prizadevajo, da bi odmaknjenost in odtujenost presegli, vendar v mnogih primerih ponovno vzpostavljanje bližine ni več mogoče.

Manka Kremenšek Križman se je po končanem študiju mednarodne politologije ukvarjala z novinarstvom in prevajanjem ter hkrati pisala pravljice in kasneje kratke zgodbe za odrasle. Doslej je izdala tri knjige zgodb, strip in knjigo pravljic. Njen mladinski roman je bil nominiran za nagrado modra ptica. Vrsta zgodb iz te knjige je bila nagrajena, zlasti na natečajih za kratko zgodbo Radia Slovenija.

Založba Cankarjeva založba, 2021
Trda vezava, 184 strani
Mere: 15,0 x 21,0 cm
ISBN: 9789612824815

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.