Realizem, ki osvobaja : eseji o svobodi in vzgoji

Martin Sušnik

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Martin Sušnik je mislec filozofskega realizma. Ta drža ga usmerja, da v svojih spisih in predavanjih povezuje metafiziko, etiko in filozofijo vzgoje. S teh izhodišč, ki se srečujejo v jedru človeške osebe, nam v tej knjigi predstavi bistvena vprašanja človekove svobode in samouresničitve; dramo odtujenosti sodobnega človeka in dramo premagovanja odtujitve v avtentičnem skladju s svojim človeškim bistvom; problem vzgoje med površinskim obiljem informacij in formiranjem mlade osebe za lasten bivanjski razvoj. Vsi ti problemi so izjemno aktualni, celo žgoči. Toda ko se s Sušnikom vanje poglabljamo, jih motrimo z očmi čistega filozofskega preudarka, od koder se nam nakazujejo osebne, naše, zato pa edino resnične poti k reševanju teh problemov. Tako se veljavnost vodilne misli knjige in hkrati njenega naslova – Realizem, ki osvobaja – potrjuje v vsakem od teh esejev, napisanih v čudovito jasnem slogu. Sožitje njihove romanske jasnosti in slovenske temeljitosti je odlika prve samostojne knjige Martina Sušnika v slovenščini.
 

Založba Družina , 2023
Mehka vezava, 184 strani
Mere: 12,0 x 20,0 cm
ISBN: 9789610409571

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.