Zdravje za otroke

Vodnik, ki pomaga staršem skrbeti za otrokovo zdravje in pravilno ukrepati, če se pojavi bolezen.

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Vsi starši si želimo, da bi bil otrok zdrav, zadovoljen in sprejet v vsakem okolju. Kako ne bi skrbeli za naše male sončke najbolje, kar znamo! Pa res znamo? Vsi starši se prej ali slej znajdemo pred zadrego, recimo, kdaj k zdravniku z dojenčkom, ki je dobil vročino, ali pa kaj storiti, kadar prične trileten otrok gristi nohte, pa ne najdemo očitnega razloga za takšno ravnanje.
Vodnik, ki ga predstavljam, je izšel pri Tehniški založbi in je avtorsko delo velike skupine zdravnikov (Sue Hubberstley…), ki so strokovnjaki vsak na svojem področju otrokovega razvoja. Knjiga obravnava težave, s katerimi se pogosto ali pa občasno srečujemo vsi starši otrok od rojstva do dvanajstega leta, pa naj gre za otroške bolezni ali pa za otrokov duševni razvoj, pa tudi za socialni razvoj. V vodniku bodo mladi in bodoči starši našli strokovne nasvete o negi dojenčka od kopanja do odstavljanja od prsi; kako ravnati, kadar je otrok bolan in kako preprečiti bolezen; kako se spoprijeti z otrokovimi čustvi, tudi jezo, trmo in stresom; kako pomagati otroku s posebnimi potrebami, pa naj gre za to, da slabo sliši ali pa se težko uči; pa tudi, kaj storiti, kadar se zgodi nesreča. Na primer, kadar se otrok opeče ali če se prične dušiti. Knjiga je opremljena z zelo nazornimi fotografijami in ilustracijami, ki pojasnjujejo delovanje posameznih organov. Tako je veliko lažje razumeti, kaj gre narobe.
Moj osebni preizkus vodnikov je, da odprem strani, ki obravnavajo nekaj, kar je pri majhnih otrocih zelo običajnega: angino in vnetje ušes. In ta vodnik je dobil čisto petko!

Založnik o knjigi:
V nasprotju z drugimi vodniki ta ne razvršča bolezni na podlagi bolezenskih znakov, ampak poudarja predvsem pomen zdravja in dobrega počutja. Svetuje, kako naj otroka varujemo pred boleznijo ter kako hitro in zanesljivo ukrepamo, če se pojavi. Razumljiv in izčrpen vodnik za starše otrok vseh starosti od novorojenčka do 12. leta. Na simpatičen in pomirjujoč način obravnava zdravstvene, razvojen in vedenjske težave, s katerimi se srečujejo otroci. Vsebuje preprosta navodila za zdrav način življenja dojenčkov in majhnih otrok, ki je najboljša oblika preventive.

Tehniška založba Slovenije, 2001
Mehka vezava, 224 strani
Mere: 19 x 25,5 cm
ISBN: 978-86-36-503713

 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Alergije pri otrocih

Knjiga je še nerabljena! Preprečevanje alergij, iskanje vzrokov, izogibanje povzročiteljem: uporabni in praktični nasveti za življenje z alergičnim otrokom. Bolezenske slike najpogostejših alergijskih stanj: bronhialne astme, senenega nahoda, atopičnega dermatitisa in stalnih želodčno-črevesnih težav. Knjigo je strokovno pregledala prim. Marijana Kuhar, dr. med.

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.