Filozofija prava: zelo kratek uvod

Raymond Wacks

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Filozofija prava raziskuje koncept prava in njegovo vlogo v družbi, analizira njegov pomen ter razmerje do univerzalnih vprašanj pravičnosti, pravic in moralnosti. Avtor se ukvarja tudi s pomenom pravosodnega sistema, ter prakso sodišč, odvetnikov in sodnikov. Pri tem razkrije zapleteno naravo filozofije prava in ponudi zanesljivi vodnik po njenih osrednjih vprašanjih.

Knjiga predstavi vzpon teorije naravnega prava, ki zagovarja notranjo vez med moralo in pravom v antiki in njen zaton v novem veku, predvsem s Humom in pravnim pozitivizmom. Ta v svojih zgodnjih oblikah pravo misli v skladu z modelom ukaza, v modernejših (Hart, Kelsen) pa se od te podobe oddalji, a ohrani zanikanje vezi med zakonom in moralo ter povezavo zakona z ukazom suverena. Avtor podrobno obravnava tudi koncepta pravice in pravičnosti, razišče poglede Durkheima, Webra, Marxa, Habermasa in Foucaulta na vlogo prava v družbi in predstavi spekter kritike prava v 20. stoletju.

Založba Krtina, 2023
Mehka vezava, 168 strani
Mere: 11,5 x 17,0 cm
ISBN: 9789612601492
 

v košarico
Namesto: 14,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.