Jože Pučnik v zgodovinskem spominu in spominu sodobnikov

Željko Oset in drugi

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Pod okriljem Muzeja slovenske osamosvojitve je bil v luči 90. obletnice rojstva v letu 2022 in 20. obletnice smrti v letu 2023 v začetku oktobra 2022 na Slovenski matici o dr. Jožetu Pučniku organiziran simpozij. Na njem je predsednik države Borut Pahor Pučnika označil za nestorja osamosvojitvene misli. Na očeta in strica sta spomine obudila sin Gorazd Pučnik in nečakinja mag. Iva Pučnik Ozimič.

V širši zgodovinski in družbeno-politični kontekst so Pučnika umestili številni njegovi sodobniki in politični sopotniki: Janez Janša in Lojze Peterle, akademika dr. Janko Kos in dr. Milček Komelj, dr. Aleš Maver, dr. Aleš Gabrič, dr. Stane Granda, mag. Igor Omerza, dr. Dimitrij Rupel, Alenka Puhar, ddr. Igor Grdina, Franci Feltrin, Ivo Jevnikar, dr. Pamela Glušič, Mateja Rihter, dr. Dejan Valentinčič ter dr. Željko Oset, ki je zbornik tudi vsebinsko uredil. Knjiga osvetljuje pomen njegove vloge v zgodovinskih procesih konec osemdesetih in v devetdesetih letih 20. stoletja.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2023
Trda vezava, 312 strani
Mere: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 9789612786502
Cena: 35,00 €
Naša cena: 22 €

v košarico
Namesto: 35,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 22,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.