Stare jedi v novih loncih

Katja Ferletič

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Knjiga pripoveduje zgodbe o ljudeh in jedeh, prepletajo se anekdote, opisi kulinaričnih navad in praznovanj iz tradicije širše Goriške, zlasti iz sovodenjskega, kraškega in vipavskega sveta. Zgodbe o osebah, predmetih in jedeh, v katerih se bo marsikateri bralec lahko prepoznal in ki mu bodo morda prebudile sladke in tople spomine iz otroštva, misli in podobe, ki so v srcu žive in otipljive.

Avtorica Katja Ferletič - časnikarka pri Novem glasu - s svojim knjižnim prvencem rešuje pozabe del našega sveta, ki v času družbenih omrežij počasi bledi. Z raziskovalno vnemo, radovednostjo in srčno empatijo je več let zbirala življenjske zgodbe in jih v tedniku objavljala v med bralci posebno priljubljeni istoimenski rubriki od konca julija 2017 do konca oktobra 2020.

Pri tem je odkrila svet, ki ga že pripadniki njene generacije v glavnem več ne poznajo. Svet, ko je bilo življenje za večino ljudi v naših krajih bolj trdo in težko, “ko se je vse vrtelo počasneje”, bilo pa je tudi polno pristnih vezi in vrednot. V glavnem se je pogovarjala s starejšimi osebami, zato knjiga vsebuje še največ pripovedi o edinstvenem času po drugi svetovni vojni, ko je družba tudi v naših krajih doživela presenetljiv vsestranski napredek. Skratka: spomenik domači zemlji, koreninam, pa tudi “malim”, preprostim ljudem, imenovanim in neimenovanim pričam časa, ki ima svojo lepoto in bi zato bilo res škoda, ko bi tonil v pozabo.

Založba Novi glas, 2023
Trda vezava, 398 strani
Mere: 21,0 x 14,0 cm
ISBN: 97888896632956

 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.