Naslov: Beograjski roman

Dragan Velikić

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Na srednjeevropskem zemljevidu Velikićeve literature se je Beograd pogosto pojavljal, v romanu Naslov pa je prestolnica Srbije glavna in tragična oseba. Sprehajajoč se po ulicah mesta protagonist Vladan Todorović, uslužbenec Poštnega muzeja, sestavlja svoje »zapise tesnobe«, svojevrsten dosje Beograda in sebe kot Beograjčana, in z njim bralec potuje po mestu v različnih fazah uničenja, od turških časov do danes, ter odkriva vzroke za stanje duha beograjske in srbske družbe, od kod ta občutek počasnega propadanja.

Gre za odkrito angažirano delo o sodobnosti Srbije, ki se je znašla na »evropski deponiji«; posvetilo mestu, ki ga Velikić ne opisuje, ampak ga gradi; mestu, ki je sestavljeno iz zgodovinskih plasti, anekdot oziroma citatov tujih življenj. Dragan Velikić (1953) je eden najprepoznavnejših srbskih pisateljev. Za svoje prozno delo je prejel številne mednarodne nagrade, nazadnje lani nagrado vilenica. V slovenščini je že izšlo sedem njegovih knjig, pet romanov, nazadnje Preiskovalec (2018), in dve zbirki esejev.

Založba Cankarjeva založba, 2023
Trda vezava, 268 strani
Mere: 14,5 x 21,0 cm
ISBN: 9789612824709

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.