Pravljične poti v zgodovino

Družinski izletniški vodnik
Avtorica:  Irena Cerar

Knjiga je odlično ohranjena - kot nova!


O knjigi:
Izletniški vodnik Pravljične poti v zgodovino je drugi vodnik avtorice Irene Cerar in nadaljevanje uspešnice Pravljične poti Slovenije. V knjigi je zbrala 50 ciljev za družinske izlete, ki so pokrajinsko in kulturnozgodovinsko izjemno raznoliki. Vodijo h gradovom, gradiščem, rimskodobnim spomenikom, mestnim obzidjem, vojaškim utrdbam, starim cerkvicam in samostanom ter mlinom …

Izhodišče za vsak potep je ljudska pravljica ali povedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi. Tako kot smo vajeni pri založbi Sidarta, je knjiga opremljena s kakovostnimi fotografijami in preglednimi zemljevidi ter z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo »pravljične poti«. Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.

Knjigo je ilustriralo deset vrhunskih ilustratork in ilustratorjev različnih generacij: Suzi Bricelj, Mojca Cerjak, Milan Erič, Jelka Godec Schmidt, Ančka Gošnik Godec, Maša Kozjek, Polona Lovšin, Marjan Manček, Matjaž Schmidt in Gorazd Vahen.

Izčrpna uvoda o pravljičnem in znanstvenem pogledu na preteklost naše dežele sta prispevali arheologinja ddr. Verena Perko in etnologinja dr. Monika Kropej Telban, pod geografsko recenzijo pa se je podpisal mag. Borut Peršolja.

Založba Sidarta, 2009
Trda vezava, 256 strani
17,5 x 24,5 cm

v košarico
Namesto: 34,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.