Štiri Grimmove pravljice - domače branje

Jacob in Wilhelm Grimm, ilustracije Jelka Godec Schmidt

Knjiga je še nerabljena!

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Slikanica predstavlja štiri zelo znane pravljice Jacoba in Wilhelma Grimma: Pepelko, Žabjega kralja ali železnega Henrika, Trnuljčico in Šest labodov. Pravljice so našim otrokom znane, toda ta knjiga je kljub temu nekaj posebnega, dragocenega. Zgodbe v njej so namreč polnovredne, neokrajšane in brezhibno prevedene. Poleg tega je za vsako zgodbo dodano spremno didaktično gradivo dr. Metke Kordigel Aberšek in Polone Legvart, saj je knjiga uvrščena tudi v domače branje. Na njuno besedilo se bodo lahko v pogovoru z otrokom koristno naslonili tudi starši in drugi vzgojitelji. Še posebno lepe pa so ilustracije Jelke Godec Schmidt.

Založnik o knjigi:
Knjiga vsebuje štiri Grimmove pravljice, ki v sodobnem svetu še vedno živijo. To so pravljice o kraljičnah in princeskah, ki se med pripovedovanjem še zmeraj spreminjajo, tako kot so se pravljice spreminjale skozi stoletja. Pravljice, ki sta jih brata Grimm napisala pred natanko 200 leti in doživljajo v najnovejšem času ponovno slavo:

• Pepelka
• Žabji kralj ali železni Henrik
• Trnuljčica
• Šest labodov

Vloga Grimmovih princes se v sodobnem svetu spreminja. Princese niso več le plahe deklice, ki bi potrpežljivo čakale, da jih bo odrešil čudež ali princ. Nasprotno: sodobne princese vzamejo usodo v svoje roke in poskrbijo, da srečen konec ni srečno naključje, ampak pravična nagrada za to, da so same zavihale rokave. A pozor! Nič ni tako novega na tem svetu, da česa podobnega ne bi videli že kdaj prej. Tudi v starih časih so obstajale kraljične in princese, ki so znale vzeti usodo v svoje roke. Tako kraljično boš spoznal(a) v pravljici Šest labodov. Vse na tem svetu se vedno znova vrača k svojim koreninam. Avtorici spremnega didaktičnega gradiva: dr. Metka Kordigel Aberšek in Polona Legvart

Založba Mladinska knjiga, 2014
Trda vezava, 52 strani
Mere: 26,7 x 21,2 cm
ISBN: 9789610133711
 

 

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 17,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 8,00 €

Snežna kraljica, CD za otroke

Čudovita pravljica H. C. Andersena, ki jo pripovedujejo priznani slovenski dramski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Šivilja in škarjice, Zakleti grad, Tinko Polovinko, CD za otroke

Pripovedi Dragotina Ketteja (Šivilja in škarjice), Frana Milčinskega (Zakleti grad) in Janeza Bitenca (Tinko Polovinko) sodijo že v klasiko slovenske literature za otroke.

v košarico
Cena: 8,00 €

Sneguljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o Sneguljčici pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Maja Končan, Boris Ostan, Iva Zupančič, Minca Jeraj, Janez Albreht, Dare Valič, Aleš Valič, Andrej Nahtigal, Jože Mraz, Zvone Hribar...

v košarico
Cena: 8,00 €

Iskanje dragocene preproge – Lumpi Lumpi Moj prijatelj zmaj

Petejan je kaznovan, ker je uničil dragoceno preprogo v jedilnici. Zelo je žalosten, zato močno misli na svojega namišljenega prijatelja in zmaj Lumpi se mu resnično prikaže. Skupaj poletita, da bi kupila novo preprogo, vendar se tokrat izkaže za nerodo Lumpi!

v košarico
Namesto: 17,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Čmrlj Brundek– Drobižki

Knjiga je še nerabljena! Brundek je nabral ogromno medu, toliko, da ga je zmanjkalo za druge žuželke. Čebela Adela ga je prosila, naj ji odstopi malo medu. Brundek pa je le zaloputnil vratca in sam zase priredil pojedino. Ko je hotel spet ven, se je zagozdil in potreboval je pomoč. Zgodba iz zbirke Drobižki govori o medsebojnih odnosih med malimi prebivalci v pravljičnem svetu, ki je v mnogih potezah zelo podobno človeškemu.

v košarico
Namesto: 7,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Mama, kdo sem jaz?

Knjiga je še nerabljena! Emilija strmi v žlico, ko riše vzorce v svoj krožnik s kosmiči, gleda v pečico, ko se pečejo piškoti, jaha konja pred ogledalom ... Kdo je oseba, ki jo gleda? Ali je slikar? Pek? Lovec?

v košarico
Namesto: 9,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Rišem veliko srce

Zbirka črtic pripoveduje o otroštvu in odraščanju v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja na notranjskem podeželju. Skupinica sestričen in bratrancev preživlja počitnice pri stari mami v Ložu, kasneje pa skupaj z njo v vaški šoli Svete Trojice na Blokah pri teti učiteljici. Ganljivo in pretanjeno pričajo o medsebojnem spoštovanju, odprtosti, razumevanju, vsakdanjih radostih in odrekanju. Iz njih veje humor, upanje.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.