Dragi Vincent

Mandy Hager

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Tara je tako nadarjena za slikarstvo, da se s podporo učiteljice pripravlja za sprejem na likovno akademijo. Izven pribežališča ustvarjanja pa je njeno življenje kaos, naporno delo in čustvena praznina. Pri sedemnajstih je negovalka negibnemu očetu, živemu truplu, ponoči za preživetje družine dela v domu za ostarele. Z mamo, hladno in ostro kot britev, sta sovražnici. Najhuje pa je, da ne more preboleti smrti starejše sestre, svoje edine prijateljice in zaveznice. Zdi se, da slabše ne bi moglo biti, a zgodba se spusti še globlje. V iskanju resnice, kako in zakaj je umrla ljubljena sestra, si Tara razpraska dušo, ob tem pa odkrije strašno skrivnost svoje mame in očeta ter dežele, iz katere sta se izselila. Soočenje pa je že odriv v boljše življenje. Roman je prepleten s toliko ljubezni, upanja in odpuščanja ter toliko čudovitimi ljudmi, ki Taro spodbujajo, da je vse prej kot črn. In čemu Vincent v naslovu? Tara občuduje van Gogha, njena zgodba pa je nekoliko podobna njegovi.

Založba Miš, 2015
Trda vezava, 245 strani
Mere: 24 x 15,5 cm
ISBN: 978-961-272-186-2
 

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Tigrovo oko – 1. del, mladinski roman

Kratki mladinski roman nas vpelje v svet današnje odraščajoče mladine, ki z zunanje perspektive ni nič drugačno kot pač odraščanje mnogih generacije. Pripoved se začne z liričnim opisom narave in nežnim notranjim glasom glavne junakinje Klare. Ko pa Klara odide v srednjo šolo v mesto, se ona in vrstniki srečajo tudi z drugačnim, bolj kaotičnim svetom. Puberteta je čas iskanja odgovorov na vprašanja kdo smo in kaj hočemo.  

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Vonj po kandirani duši

Ljubezen = Ula + Tiago, sorodni duši, ki prebudita druga drugo, ali Ula + Peter? Vse se zaplete, sladki vonj komaj prebujene duše pa mora trajati za zmeraj, sicer smo nesrečni in neizpolnjeni. Mladinski roman je namenjen dekletom, fantom in vsem, ki prevečkrat pozabijo nase.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Tigrovo oko – 2. del, mladinski roman

Kaotični čas, ki ga živimo, zasuti z informacijami, s prenosnimi telefoni in slepimi očesi računalnikov, kljub vsemu zastavlja ključno vprašanje, ki je v letih odraščanja toliko bolj pomembno: kdo smo, kam gremo, kje najti smisel bivanja. Vloga družine in šole je tu še kako pomembna, če ne odločilna. Klara, Jon, Frančeška, Marija, Lucija morajo kot vsi poiskati odgovore na ta vprašanja, nekako preživeti turboletni čas, ki mu pravimo puberteta.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ukradena nedolžnost I. del

Svetlana Banič je deklica, ki ji je lastni oče ukradel nedolžnost in ji uničil otroštvo, namesto da bi ji iz niti ljubezni stkal krila, da lahko poleti mavrici v objem. Ker je živela v domu s prelepo fasado in okni, prekritimi s prečudovitimi zavesami, ji ni bil pripravljen pomagati nihče. Niti lastna mati ne. Vendar je po naključju ugotovila, zakaj je bil njen oče takšen, kot je bil, in zakaj ji je storil to, kar ji je.

v košarico
Namesto: 28,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Taka punčka iz cunj, ki v pravljice verjame...

Roman o "punčki", mladi narkomanki, ki jo pisatelj opisuje z vso ljubeznijo, ni pomoči, pa čeprav hoče verjeti v pravljice. Alkohol in droge prinašata zgolj zlo!

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Stvar

Bil sem star enajst let in končno se je nekaj zgodilo. Meni! In to ne kar neki. Vse skupaj sem skušal čim bolj natančno obnoviti, od začetka do konca, od moje nenavadne najdbe, pa vse do neizogibnega. Začelo se je v zadnjem tednu maja, trajalo pa do 23. junija...

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.