Smeh je pol zdravja

Monika Kropej Telban

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Navihane in šaljive slovenske ljudske pripovedi so kratke lahkotne pripovedi komične vsebine, namenjene zabavi in satiri, ki pogosto vsebujejo tudi življenjsko modrost ali globlje sporočilo. Še pogosteje se norčujejo na račun neumnežev, najrazličnejših posameznikov in družbenih skupin ali pa pripovedujejo o neverjetnih komičnih dogodivščinah in podvigih.
V tej knjižici je zbranih 42 ljudskih šaljivih pripovedi iz vseh slovenskih pokrajin, nekatere med njimi so tokrat objavljene celo prvič.
Smeh je pol zdravja je štirinajsta knjiga v zbirki Zakladnica slovenskih pripovedi. Zbirka je namenjena mladim bralcem in hkrati vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo slovenskega ljudskega izročila. Izhaja v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU, katere uredniki so priznani strokovnjaki in raziskovalci ljudskega pripovedništva v Sloveniji in zunaj njenih meja. V knjigah, ki so izšle v zbirki so zbrali najlepše, najzanimivejše in najznačilnejše primere ljudskih pripovedi, ki jih hrani Inštitut za slovensko narodopisje v Ljubljani.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Zbirko zakladnice slovenskih pripovedi (založba Didakta), je dopolnila knjiga 42 navihanih in šaljivih ljudskih pripovedi iz vseh slovenskih pokrajin, tudi zamejstva. Nekatere so objavljene celo prvič. Duhovite zgodbe so namenjen mladim in vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo. Vsebujejo modrost, bodico ali sporočilo, še pogosteje pa se norčujejo iz neumnosti. Včasih je zaplet tako butalski, da se moraš smejati nemogočemu. Zgodbe žlahtni sočen jezik, dopolnjujeta pa jih slovarček manj znanih besed in seznam virov. Kakšne so zgodbe? Vseh vrst. Od tistih, ki se norčujejo iz onih iz sosednjih vasi, do tiste, ki dokaže, da so Mujoti imeli mobitele že pred 500 leti.

Založba Didakta, 2015
Trda vezava, 83 strani
Mere: 25 x 18,5 cm
ISBN: 978-961-261-415-7

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.