Ekološko kmetijstvo - Poljščine, zelenjadnice in travinje

Michael Wachendorf

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Obseg kmetijskih površin z ekološko pridelavo se je v Evropi med letoma 2016 in 2017 povečal za 21 odstotkov, v Avstriji je delež teh površin že 24 odstotkov, v Sloveniji pa le okoli 10 odstotkov.
V Založbi Kmečki glas so z namenom, da bi se tudi pri nas povečala ekološka pridelava, prevedli zelo sodobno nemško knjigo o ekološkem kmetijstvu (izid originala leta 2018). S pridom jo uporabljajo tudi avstrijski ekološki kmetje, ki so na področju kmetijstva zaradi podobnih naravnih razmer primerljivi z nami.

V prvem delu je v knjigi opisana pridelava poljščin, vrtnin in travinje, prihodnje leto bodo izdali še drugi del o ekološki živinoreji.

Na več kot 200 straneh je skrbno in podrobno obravanavana ekološka pridelava poljščin, opisane so vse sprejemljive metode gojenja posameznih kultur. Pomembna poglavja so: kolobarjenje, skrb za hranila in organsko snov v tleh, obdelovanje tal, varstvo rastlin in zatiranje plevelov. Pri poljščinah in zelenjadnicah so dodani tehnološki listi za lažjo pridelavo posameznih rastlinskih vrst. Travinju je posvečeno posebno poglavje, kjer so opisane posamezne travniške rastline in njihov pomen s poudarkom na primernem shranjevanju in pripravi kakovostne krme.

Založba Kmečki glas, 2019
Mehka vezava, 194 strani
Mere: 23,5 x 16,5 cm
ISBN: 978-961-203-487-0

v košarico
Namesto: 28,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.