Najina dvojina

Tončka Stanonik

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Julija je povprečna ženska s povprečnim življenjem: ima moža, ko nima več njega, ima partnerja. Ko jo zapusti tudi ta, ji še vedno ostane hči Timijanka, na katero je pretirano navezana, ima prijateljico Ondino, sorodnike ..., ima tudi lastno stanovanje in kup knjig. A svoje samostojnosti ne zna obrniti sebi v prid, ne obnaša se tako, kot se za emancipirano žensko »spodobi«. Nasprotno, stvari ji uhajajo iz rok, zameri se ji ves svet, dokler se ne zgodi nekaj, kar razsvetli njen temačni pogled na življenje.
Zdaj bolj, drugič manj zapleteni odnosi z najbližjimi, ki jih avtorica opisuje tudi s humorjem in odtenki cinizma, so samo pot, po kateri stopa in zori ...
Tončka Stanonik je doma iz Žirov. Diplomirala je iz slavistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Večino delovne dobe je preživela v založbi Mladinska knjiga v uredništvu enciklopedij in leksikonov. Pravljice, črtice in kratke zgodbe je sprva objavljala v revijah in na radiu, kasneje tudi v knjižnih izdajah.

Doslej je objavila 12 samostojnih knjig (med drugimi Pravljice za Ajčko Bajčko in mamico, 1995; Podobe iz čipkaste preje, 1996; Lučka na klekljarskih počitnicah, 2004, 2019; Zaklad na Oglarjevem podstrešju, 2015), večkrat je bila nominirana na literarnih natečajih. Je članica Društva slovenskih pisateljev, Občina Žiri pa ji je leta 2015 podelila priznanje za umestitev »klekljanja na Žirovskem v slovensko književnost«.

Založba Primus, 2020
Mehka vezava, 256 strani
Mere: 14,5 x 22,5 cm
ISBN: 9789617090444
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.